Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


The Sims 3 - Leírás
(PC)
/files/250000/249660.jpgA Simek ismét visszatérnek a hosszú ideje futó és egyre terjeszkedő Sims sorozat harmadik, teljes szériájában.

A Sims 3-ban egyedi Simjeid belevethetik magukat ajtajuk másik oldalán a nyitott, élő környezetbe, az új, bonyolultabb személyiség-rendszer segítségével kapcsolatot építhetnek másokkal. A játék során bárhol, bármit testre szabhatsz. A padlótól a virágokig, a divattól a szófákig, a tapétától a redőnyig tényleg bármit; a Sims 3-ban minden változtatható, és minden opció a rendelkezésedre áll hogy Te legyél álmaid házának tervezője, vagy felfedezd a benned rejlő belsőépítészt, és csili-vili otthont rendezz be magadnak. Simjeid otthona lehet egy luxuskastély, menő agglegénylakás, álomszép családi ház vagy egy hangulatos kunyhó. Te döntesz!

Az elmúlt évtizedben majdnem mindig jelen volt a The Sims sorozat a PC-s játékok top 10-es listáján. Gyakran több helyet is elfoglalt. Ennek az oka, hogy van egy csomó Sims-megszállott, de van egy csomó hagyományos értelemben vett játékos is, aki szereti a sorozatot. Igen, nagy részük nő. Nekik úgy írhatnánk le egyszerűen hogy a The Sims egy virtuális babaház, csak épp leegyszerűsített dolgokkal. A The Sims, mind majdnem minden játék, egy másik megtapasztalható életről szól. Néhányan a valóságból menekülnek az MMO-kba. Mások shooterekbe vetik magukat. Kiderül, hogy egy jó csomó ember a The Simshez menekül. És ezt figyelembevéve, a The Sims 3 nem lesz csalódás. A sorozat harmadik fejezetében az EA bemutatott néhány időszerűvé vált fejlődést, és néhány merész változást is, ami az új játékvilágban eddig kiaknázatlan maradt.

/files/250000/249657.jpg

Sims fan vagyok egészen a kezdetektől, Will Wright ötlete, hogy virtuális embereket irányítsunk mindennapi életük során, lehetővé tette hogy a világ ura legyél, és elmondhasd másoknak hogyan csináltad. A Sims teszi lehetővé legtöbbünk számára hogy Ed Harris, a Truman Show karaktere váljon belőlünk, az a karakter aki a rendezőt alakítja és megváltoztatja a gyanútlan Truman Burbank (Jim Carrey) körül zajló eseményeket. A lényeg, hogy Truman nem veszi észre hogy a furcsa, part menti város, amiben él, egy gondosan összerakott kellék, minden mozdulatát kamera követi, amit közvetenek a külvilágba. A Truman Show találó leírás a The Sims 3-ra, hiszen egy furcsa, part menti város a simek felfedezésének és szórakozásának a helyszíne. Plusz, bárhová mennek, figyelemmel lehet kísérni.

Biztosan hallottad korábban, a The Sims 3 a legnagyobb változása hogy egyidejűleg nem egy háztartás van a középpontban. Simjeid bárhová elmehetnek a városban anélkül hogy félbeszakítanád őket. Tetszetős változás, hiszen nem érzed majd behatároltnak a játékmenetet, ezentúl nem kell időd 95%-át azzal töltened hogy ugyanazt a házat figyeled, és nem kell hosszadalmas töltő képernyőket sem nézegetned, amikor simed nekivág a világnak. Ez a szabadság elég nagy megkönnyebbülés, sok időt töltöttem azzal hogy váltogattam a karaktereimet csak hogy lássam a kamerát eltávolodni a várostól és a következő karakterre közelíteni. Nem tart sokáig megunni a változást, és nehéz elképzelni hogyan simeztünk ezelőtt. Most teljesen természetesnek tűnik elküldeni az egyik simet a parkba, míg a másik vásárol a belvárosban és egy másik otthon marad; minden erőfeszítés nélkül és majdnem azonnal váltogathatsz közöttük. Sokkal természetesebbnek hat, könnyebb átélni a játékot. Még csak azon sem kell aggódnod hogy elhanyagolod a simjeidet, hiszen alapból szabad akarattal rendelkeznek, ha magukra hagyod őket, gondoskodnak magukról és elszórakoznak.

Az élő, lélegző világ is sokkal jobban átjön. Látod a többi simet ahogy a mindennapjait éli, a simek ezúttal is korosodnak és meghalnak, egy idő után új simek bukkannak fel, ami érzékelteti az élet körforgását. A simeknek ezúttal sokkal kifinomultabb lelke mint a korábbi játékokban, lehetnek bulivadászok vagy gyerekesek, kacérok vagy bátrak, idegesek vagy kétbalkezesek, és így tovább. Látsz majd olyan csajokat akik rejtett kleptomániások (abszolút rossz kombináció), vagy egészség-megszállottakat akik folyamatosan edzenek. Szeretem nézni a szomszédságot éjjel, látni, akik feltörik az autókat és a házak között ólálkodnak, és az éjjeli baglyokat akik teszik a dolgukat.

/files/250000/249658.jpg

Az otthoni élet is sokat javult. Simjeid már nem szaladgálnak folyton a fürdőszobába mint a régi játékokban; megmondhatod, hányszor menjenek ki egy nap, és még ezt is le lehet csökkenteni. Így több időd marad a játékra, és valljuk be, eddig a Sims inkább időbeosztásról szólt mint életcélokról. Vannak rövid időre szóló szükségletek, az evés, a szocializálódás és a boldogság, de vannak hosszú távú szükségletei is, az előrejutáshoz javítani kell az ügyességüket, edzeni hogy formában maradjanak, szakácskönyvet olvasni hogy új recepteket tanuljanak, ami olyan mint egy kifinomult kertet, azaz barátságot gondozni, mielőtt felbomlik. A napok soha nem elég hosszúak, szóval meg kell tanulnod fontossági sorrendbe állítani a céljaidat.

Mindez egy sokkal elegánsabb játékmenetet eredményez, ami nem olyan erőltetett vagy korlátozott mint ezelőtt. De ha mégis lehetne egy panaszom, akkor az lenne hogy a The Sims 3-ban soha nem válik elérhetővé az, amit ez a szabadság nyújt. Sokféleképpen, de mégis ugyanazokat a dolgokat csinálod mint ezelőtt. Például, amikor simjeid elstartolnak dolgozni, mostantól azt a luxust is élvezheted hogy követheted őket végig az úton, mielőtt órákra eltűnnek. Gondolj bele, mi lett volna ha az EA belerakja a munkát érdekességként a simek hétköznapjaiba? Kihívások sora várt volna rád hogy megszerezz egy fizetési csekket. Vagy ha a dizájnerek kalandokat és rejtélyeket ágyaztak volna a felfedezhető világba? Talán lehetne néhány MMO stílusú küldetés, amit NPC-k adnak? Megvan a lehetősége egy grandiózusabb és gazdagabb élmény létrehozásának, érdekes lesz figyelni hogy az EA melyik utat választja a kiegészítésekhez.

Azonban a The Sims több, mint az emberek irányítgatása. Szintén szórakoztató az építészettel kacérkodni, könnyed szórakozást nyújt egy felhasználóbrát építészprogram, amivel az emberek megpróbálhatják megtervezni és kicsinosítani álomotthonukat. A The Sims 3-ban a ház tervezéshez rengeteget kell próbálkozni, de a maga nemében maximálisan kifizetődő, ha látod elképzelésedet virtuális formában megvalósulni. Jelentős mennyiségű opció is van a tapéta, festék, felületek és a bútorok kiválasztásához. Amikor a berendezkedés következik, a felületek és a tárgyak esetében nem vagy a Maxisos színskálára korlátozva, megcsinálhatod a saját mintáidat a játékban és megoszthatod a többiekkel online.

A The Sims 3 online szekciója sokkal robosztusabb mint korábban a sorozatban, de közel sem annyira összetett vagy kapcsolódó mint a Spore-ban. A Spore-ba került beépített kereső, amivel végigpásztázhatod a felhasználók által készített tartalmakat, a The Sims 3-ban viszont el kell látogatnod a hivatalos weboldalra hogy hozzáférj a The Exchange-hez, és ekkor töltheted le a felhasználók készített tartalmakat, mondjuk simeket, bútor mintákat, valamint a The Store-ra, ahol bemutatkozik a mikrotranzakciós modell, és fizethetsz az EA tervezésében készült tárgyakért, simekért, telkekért, stb. A bővítések népszerűségét figyelembe véve úgy néz ki hogy az online bolt sikeres lesz, de majd kiderül. Az oldalon ezen kívül megcsinálhatod a saját Sims 3 blogodat is, és megszerkesztheted a játékban felvett videóidat. Mindez nagyon vonzónak tűnik majd azoknak a rajongóknak, akik igazán szeretik a The Sims-t és mindent meg akarnak osztani amit csinálnak, de ezek mind opcionálisak és nem feltétlen szükségesek az alapjátékhoz.

A The Sims 3 lenyűgöző a teljesítmény terén. Aki játszott az első 2 játékkal, emlékszik rá hogy mennyire rossz volt a framerate ha több mint 5 sim került a képernyőre. Bár a Sims 3-ba egy egész város került mindenestül, a játék egy korszerű PC-n abszolút simán fut, szinte zökkenőmentesen, még akkor is ha az összes grafikai beállítás a maximumra van tolva.

/files/250000/249659.jpg

Grafika terén, néhányan egyetérthetnek azzal hogy ezúttal nem látható akkora fejlődés a grafikán mint a The Sims és a The Sims 2 között, és a simek sem annyira részletesek mint az elődeik. Azért a The Sims 3-ban a simek sokkal természetesebben néznek ki mint a The Sims 2-ben; az arcok éles kontúrjait kevésbé szögletes, légyabb vonalak vették át, és több testalkatból is lehet választani. A könnyed művészi stílussal sikerült nyugtalanító hibáknak is elejét venni. A teória, hogy ha természetesebb robotot vagy emberi hasonmást csinálsz, az nagyobb ellenérzést kelt, mivel kilóg a sorból. A The Sims 3 nagyrészt remekül néz ki; bámulatos hogy a simeket el lehet vinni a terngerpartra és nézni ahogy a Nap lebukik a horizonton. A város épületei tele vannak részletekkel, majdnem el lehet olvasni a könyvesbolt kirakatában a könyvcímeket. Mindehhez az audió ugyanolyan bűbájosan simlish, ami elmaradhatatlan, de valljuk be, a The Sims nem az audióról híres.

Mindemellett nehéz lenne szó nélkül hagyni az átdolgozott zenéket, amik energikusak és izgalmasak, jól illenek a játék új stílusához. Ezen kívül a háttérzenék műfaja nagyon változatos, beleértve igazi klasszikus zenéket is nagy zeneszerzőktől. Kiválaszthatod hogy melyik zene tetszik, ami kellemes hátteret nyújt amíg telik az idő

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.